Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de neredeyse tüm mahallelerde doğalgaz kullanılırken, Ramazanpaşa Mahallesi sakinleri, yıllardan beri doğalgaza kavuşmayı bekliyor. İşyerlerinin ağırlıkta olduğu mahallede, lokantacı ve aperatif salonu esnafı, doğalgazın gelmesi durumunda enerji giderlerinden büyük ölçüde tasarruf sağlayacaklarını dile getirdi. Konutu Ramazanpaşa’da bulunan vatandaşlar da konforlu ısınma için doğalgazın gelmesini istiyor. 

Whatsapp Image 2024 03 11 At 18.10.29 (1)

İMZA KAMPANYASI DÜZENLEDİLER 

Hasanefendi Ramazanpaşa Mahallesi Muhtarı Ünal Aktaş, mahallenin Ramazanpaşa bölgesinde doğalgazın olmadığını belirterek, “Doğalgaz şirketine defalarca dilekçe verdik. İmza kampanyası gerçekleştirdik. 200’ün üzerinde imza topladık. Azalarımız ve mahalle sakinlerimizle birlikte Vali Bey’e çıktık. Kendisiyle görüştük ama bir sonuç alamadık. Eski vekilimiz Metin Yavuz’la muhtarlığımızda toplantı yaptık. O da gerekli yerlerle görüştü ama sonuç çıkmadı. Şirketin elemanları kapı kapı gezerek, inceleme yaptı. İsteyip istemediklerini sordu. Dolu ve boş hanelerin analizini yaptılar. Eski vekillerimiz Metin Yavuz ve Rıza Posacı ve mahalle sakinlerimizle birlikte şirketle görüşmeler yaptık” dedi. 

SEVGİ YOLU’NDA DA YOK 

Son genel seçimler öncesinde AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş’la görüştüklerini aktaran Aktaş, şöyle devam etti: “Seçim arifesinde yaptık bu görüşmeleri. Son aldığımız bilgilere göre, Seda Hanım, Enerji Bakanlığı’nda yatırım programına aldırdıklarını söyledi. Ancak şu anda herhangi bir çalışma başlamış değil. Biz de seçimden sonra başlayacağını düşünüyoruz. Böyle bir algı var. Ramazanpaşa’da doğalgaz kullanabilecek 40 – 45 hane var. Bunun yanı sıra işyerleri var. Özellikle lokantacı ve dönerci esnafı, doğalgazın bir an önce gelmesini istiyor. Esnafın yoğun olarak içinde bulunduğu bölgeler olan Yağcılariçi ve Sevgi Yolu’nda doğalgaz yok. Hem temiz hem ekonomik bir enerji türü olması nedeniyle doğalgazın gelmesi önem arz ediyor.” Yıllardır konunun takipçisi olduğunu kaydeden Aktaş, 31 Mart’ta yeniden göreve gelmesi halinde bu mücadelesini sürdüreceğini sözlerine ekledi. 

Mahallenin Yağcılariçi bölgesinde lokanta işletmeciliği yapan Ergün Yıldız, “Benim aylık tüp giderim, 18 – 19 bin lira. Çorbamız, yemeklerimiz hep tüpte pişiyor. Sanayi tipi tüpler kullanıyoruz. Doğalgaz geldiğinde hem ekonomik olarak bize faydası olur hem de tüpleri indirip kaldırma derdinden kurtulmuş oluruz. Ayrıca mekânımızı ısıtmak için de doğalgaz kullanırız” değerlendirmesinde bulundu. 

Başkan Arıcı, CHP milletvekillerini ağırladı Başkan Arıcı, CHP milletvekillerini ağırladı

“İLÇELERDE VAR, BURADA YOK” 

Ramazanpaşa Mahallesi’nde züccaciye dükkânı işleten Sami Boztepe ise “Yağcılariçi’nde esnafım. Evimiz, işyerimizin üzerindeki aile apartmanında. Doğalgaz olmadığı için elektrikle ısınmak zorundayız. Buradaki konutlarda ısınma için doğalgaza ihtiyacımız var. Aydın’da doğalgaz olmayan yer neredeyse yok. Kentin göbeğinde doğalgaz olmamasına insan gerçekten şaşırıyor. İlçelerde olup burada olmaması hayret verici bir şey” dedi. 

“YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLANIR” 

Yağcılariçi’nde aperatif salonu işleten Erdoğan Abır da “Bir tüpün fiyatı 700 lirayı buldu. Doğalgaz gelirse bizim enerji maliyetimiz yarı yarıya düşecek. Yüzde 50 tasarruf sağlayacağız. Esnafa katkı olacak bu. Elektrik panosu gibi doğalgaz işyerimizin kapısına gelecek, içeri alacağız. Ekstra maliyeti olmayacak. Ekonomik yönden çok katkısı olacak. Bir tüp, bir buçuk gün gidiyor. Bu da 700 lira. Aylık yaklaşık 30 bin lira tüp parası veriyoruz. Doğalgaz gelirse bu rakam, yarı yarıya düşer” diyerek, doğalgaz gelmesini istediklerini dile getirdi. 

Muhabir: KIVANÇ UĞUR