Enerya’nın Aydın genelinde başlattığı altyapı yatırımları hızla ilerlerken, Söke’nin güneyinde ana yol güzergâhında bulunan Burunköy, Yeniköy, Bağarası ve Çalışlı mahallelerinin sakinleri, yerleşim alanlarına doğalgaz getirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Söke Belediyesi'nde başkan yardımcılığına Çalık atandı
Söke Belediyesi'nde başkan yardımcılığına Çalık atandı
İçeriği Görüntüle

Söke ilçe merkezine 11 kilometre mesafede bulunan ve 360 haneden oluşan Burunköy Mahallesi’nde başlatılan kampanyada, ilk gün 100 imzaya ulaşıldı. Burunköy Mahalle Muhtarı Muharrem Kaçar, amaçlarının bir an önce Enerya’nın yatırım programına dahil edilmek olduğunu söyledi.

Söke-Bağarası-Koçarlı karayolu üzerinde bulunan mahallelerine doğalgaz hattının Söke’den getirilebileceğini belirten Muhtar Kaçar, “Doğalgaz hattının mahallemize ulaştırılması için güzergâhın şirketi fiziki açıdan fazla zorlamayacağını düşünüyoruz. Gelecekte mahallemize ve komşu mahallelere doğalgaz gelmesinin kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz. Bu süreci hızlandırmak istiyoruz. Başlattığımız imza kampanyasına mahalle sakinlerimiz de istekli ve ilgili. Doğalgaz gelirse köyümüzün yeniden göç alacağına da inanıyorum” dedi.

Kaynak: NECATİ MALDAR