MHP Nazilli'ye şok
MHP Nazilli'ye şok
İçeriği Görüntüle

Bu sezon Söke Ovası’nda yaşanan taşkın felaketi ve yakın zamana kadar yağan yağışların yanı sıra üretim maliyetlerin hızla yükselmesi ile zor günler geçiren Söke çiftçisi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü buruk kutladı. Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunmanın ardından Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Odası önünde geleneksel pilav ve lokma etkinliği yapıldı..

Kaymakam Ali Akça başta olmak üzere ilçe protokolü, oda başkanları, siyasi, parti temsilcileri ve çiftçi kuruluşu temsilcilerin yanı sıra üreticilerin katılım sağladığı etkinlikte ziraat odası yöneticileri 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü tebriklerini kabul ettiler.

Söke’de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı 3

TANYERİ “TAŞKIN OVAMIZDA TARIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri 14 Mays Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada geçtiğimiz aylarda Söke Ovasında yaşanan taşkının üretimde gecikmelere neden olduğunu söyleyerek “Bu yıl bölgemizde yaşanan sel baskınlarından dolayı da birçok arazilerimizde sular altında kaldı. Ekim de gecikmeler yaşanacaktır. 14 Mayıs çiftçiler günümüzde 2025 yılı düşük fiyata satılan ürünlerimiz için biran önce fark desteği ödenmesi, bölgemizi afet kapsamına alınması ve Ziraat Bankası kredilerimizin faizsiz ertelenmesi için bir kez daha dile getiriyoruz. Bu vesileyle, emekleriyle toprağı yoğuran, sezonları süresince alın terini eksik etmeyen, soframıza gelen her türlü nimette büyük emeği geçen ve emeklerini, üretime dönüştüren tüm çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlıklı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi.

Muhabir: NECATİ MALDAR