Avrupa'nın önde gelen startup konferanslarından biri olan Slush 2023'e bu yıl 100'den fazla ülkeden 3 binden fazla yatırımcı, 5 bin girişimci ve 13 bini aşkın teknoloji meraklısının katılması bekleniyor.

OpenAI, ChatGPT'nin yeni yapay zeka modelini duyurdu OpenAI, ChatGPT'nin yeni yapay zeka modelini duyurdu

Bugün başlayan ve 2 gün sürecek teknoloji ve girişim sermayesi etkinliğinde, 20 binden fazla toplantı ve 300'den fazla yan oturum gerçekleştirilecek. Etkinliği, 300'den fazla medya mensubu izleyecek.

Dijital finansal hizmetler, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, dijital sağlık hizmetleri ve akıllı tıbbi cihazlar gibi yenilikleri sergileyen startuplar, potansiyel yatırımcılarla görüşecek ve uluslararası pazardaki görünürlüklerini artıracak.

Prestij ve katılımcıların niteliği açısından Avrupa'daki etkinlikler arasında özel bir öneme sahip olan Slush 2023'te Türkiye'den Güney Kore'ye kadar birçok ülke kuracakları pavilyonlar ve stantlarla startup ekosistemlerini yurt dışında tanıtacak ve uluslararası yatırımcıları ülke ekosistemine yatırım yapmaya teşvik edecek.

Son yıllarda en fazla finansmanı toplayarak hızlı büyüyen startupların, ticari faaliyetlerinde dijital teknolojiye odaklanması dikkati çekerken, hızlı büyüyen girişimcilik, küresel sorunların çözümünde önemli bir faktör haline geliyor. Küresel startup ekosisteminde, döngüsel ekonomi, çevre düzenleme, ulaşım sisteminin elektrifikasyonu ve sağlık teknolojisi gibi alanlarda çözümler aranıyor.

Türkiye'den teknoloji girişimcileri de katılıyor
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, "Invest in Türkiye" logosu altında bu yıl ikinci kez Slush'a katılarak, Türkiye'den teknoloji girişimcilerini yatırımcılar ve inovasyon tutkunlarıyla bir araya getirecek.

Yatırım Ofisi'nin öncülüğünde Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Kalkınma Yatırım Bankası, Türkiye Varlık Fonu ve İstanbul Kalkınma Ajansı başta olmak üzere ilgili devlet kurumları, teknoloji şirketleri ve girişim sermayesi fon yöneticilerinden oluşan 24 kişilik heyetle Türkiye'yi temsil etmek ve küresel paydaşlarıyla bir araya gelmek üzere etkinlikte yer alacak.

Etkinliğe katılan Türk girişimciler sunumlarını gerçekleştirecekleri yarışmalara katılarak küresel oyuncularla rekabet edecek, ayrıca yeni müşteri ve pazarlara açılma, yatırım bulma, iş geliştirme ve uluslararası teknoloji şirketleriyle ortaklık kurma imkanı bulacak.

Türkiye'den kadın girişimciliğine özel panel
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Slush 2023'te ayrıca yan etkinlik de düzenleyecek. "Türkiye: Home to Most Female-Founded Unicorns in Europe" başlıklı panelde, Avrupa'da unicorn (değerlemesi 1 milyar doların üzerinde olan teknoloji girişimleri) olmuş girişimler arasında kadın kurucu oranı en yüksek ülke olan Türkiye'deki kadın girişimciliğinin yanı sıra, Türkiye’nin gelişmiş teknoloji ekosistemi de konuşulacak.

Kaynak: AA