Bakan Gürlek, Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik operasyonun dini bir görüşe ya da dini bir cemaate karşı olmadığını, mali yapılanmaya yönelik olduğunu dile getirdi.
"UZUN SÜREDİR ÇALIŞILAN BİR DOSYAYDI"
Trabzon'da AK Parti 25. Yıl Teşkilat Buluşması Programı’na katılan Bakan Gürlek, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Gürlek, Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik operasyona dair, "Kara para aklama, vergi kanununa muhalefet gibi suçlardan dolayı Alihan Kuriş ve 48 kişi hakkında, 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Burada kesinlikle dini bir görüşe, dini bir cemaate ya da sivil toplum kuruluşlarına karşı bir operasyon yok. Bu tamamen mali yapılanmaya yönelik bir operasyon. Başsavcılığımızın takdirinde bu operasyon devam ediyor. Şu an herhalde gözaltı çalışmaları da devam ediyor, yakalanamayanlar var. Ama uzun süreden beri takip edilen, çalışılan bir dosyaydı." ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatılmıştı. 17 ilde ve 123 adreste gerçekleştirilen operasyonda, Alihan Kuriş'in de aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alınmıştı.





