Efeler Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesi’nde inşa edilecek kapalı pazar yeri için temel atma töreni düzenlendi. Temel atma törenindeki konuşmasında marka değeri olan bir ilçe için çalıştıklarını vurgulayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Söz vermiştim, gereğini yerine getiriyorum” mesajı verdi.

MAHALLELİ TALEPTE BULUNMUŞTU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve protokol üyelerinin kutlama mesajlarının okunmasının ardından konuşan Atay, bir sözünü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşadığına dikkati çekerek, “Yıllardır siyaset yaptığınız süre içinde, göreviniz toplumda insanların hayatını kolaylaştırmak, güzelleştirmek, onların mutlu bir yaşam sürmesi için gereken altyapıyı hazırlamak. Ben de belediye başkan adaylığım sürecinde belirli sözler verdim. Adnan Menderes Mahallesi’yle ilgili olarak da en büyük talep pazar yeriydi. Hatta bir gün kadınlarımızla toplantı yaptık. O kadınlardan bir büyüğümüz, ‘Oğlum bir şey istiyorum. Mahallemize pazar yeri istiyoruz’ dedi. Kadınların çok mağdur olduğunu söyledi. Söz vermiştim, sözümün gereğini yerine getiriyorum. Bugün bu temeli atıyoruz, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“İLK KEZ BİR BELEDİYE FABRİKA KURDU”

Belediyenin ürettiği ürünleri burada inşa edilecek pazar yerinde satışa sunmak istediklerini kaydeden Atay, “Köylerden bize intikal eden, belediyemize intikal eden tarlaların hepsinde üretim yapıyoruz. Enginar, şevketi bostan, kekik, buğday ekiyoruz. Bunların hepsini yaşama geçirerek, üretime dönüştürüyoruz. Ürettiğimiz mallar için de fabrika kurduk. İlk kez bir belediye fabrika kurdu. Ürünlerimizi sanayi mamulü haline getirerek katma değer ve istihdam yarattık. Sadece kadınların çalıştığı bir fabrika kurduk. Türkiye’de hiç benzeri olmayan bir şeyi gerçekleştirdik. Kadınlar bizim için çok önemli. Bu pazar yerini de kadınlar için kuruyorum. Kadınlarımızın diğer pazarlara gidip zorluklar içinde evine dönmesini önlemek için, sizin için yapıyorum. Kadınlar bizim için inanın ki, çok önemli. Kadınların mutlu olması, çalışarak ekonomik bağımsızlığını kazanması çok önemli. Onlar mutlu olunca ev, aile ve toplum mutlu olur” ifadelerini kullandı.

“HALKIN DEDİĞİ OLUR”

Kadınların mutlu olduğu hiçbir toplumda kavganın olmadığının altını çizen Atay, “Bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Görevimiz herkesin mutlu yaşadığı, çalışacağı alan bulduğu, emeğinin karşılığını aldığı ve zenginleştiği bir Efeler yaratmak. Marka değeri olan bir ilçe yaratmak için çaba sarf ediyorum. Bunun için ne gerekiyorsa ama ne gerekiyorsa yapmaya söz veriyorum size. Hiçbir güç size hizmet etmemi engelleyemeyecektir. Halk ne derse o olur. Halkın dediği olur. Pazar yerimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun” görüşlerini dile getirdi.

YAŞANAN SÜRECİ ANLATTI

Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Sedat Uygun da 2014 yerel seçimlerinin ardından mahallelerine pazar yeri inşası için imza kampanyası başlattıklarını anımsatarak, “Bin 731 imzalı talep dilekçemizi 5 Eylül 2014 tarihinde Efeler Belediye Başkanlığımıza verdik. Dilekçemi üst yazıyla Valilik, Kaymakamlık makamları ve tüm siyasi parti ilçe başkanlarıyla paylaşarak destek istedim. Tabii yıllar geçti. 2019 yerel seçimleri sonrası, Mayıs ayının son günlerinde verilen iftar yemeği programında Başkanım Sayın Mehmet Fatih Atay, şu an bulunduğumuz alana ‘kapalı pazarınızı yapacağım’ müjdesini verdi. Kendilerine hiç şüphesiz inandım ve güvendim. 3 yıldır mahalle sakinlerimin bu konuda yönelttiği sorulara, ‘Başkanım Fatih Atay, yapacağım diyor. Lütfen sabır’ dedim. Allah’ıma sonsuz şükürler olsun, bugünlere geldik. Rabbim inşallah, kazasız belasız inşa sürecini tamamlamayı nasip eder” diye konuştu.

Fatih Atay başkanlığındaki Efeler Belediyesi’nin mahallelerine gündüz bakım evi, kitap kafe, Süleyman Seba Parkı, Esentepe Sitesi civarındaki ham yolun sathi kaplama yapılması gibi çeşitli hizmetler kazandırdığını dile getiren Uygun, Başkan Atay ve ekibine şahsı ve mahalle halkı adına teşekkürlerini sundu.

İLK HARCI DÖKTÜLER

Konuşmaların ardından Başkan Atay ve protokol üyeleri, açılış nedeniyle oluşturulan platformdaki butonlara basarak kapalı pazar yeri inşaatının ilk harcını döktü.

Temel atma törenine, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, AYESOB’a bağlı esnaf odalarının başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.


Muhabir: Haber Merkezi