2026, Aydın esnafının seçim yılı olacak. Ocak ayı itibarıyla il genelinde AYESOB’a bağlı 82 esnaf ve sanatkârlar odalarının seçim takvimi başlıyor. Odalarda yaklaşık 3 ay sürmesi beklenen seçim maratonunun tamamlanmasının ardından Mayıs ayında ise AYESOB’un seçimli olağan genel kurulu gerçekleştirilecek.

80 BAŞKAN YENİDEN ADAY

Oda seçimlerine geri sayım sürerken başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. Yeni Kıroba’nın edindiği bilgiye göre, AYESOB’a bağlı 82 odanın 80’inin başkanı genel kurullarda aday olarak bir dönem daha başkanlık için üyelerinden yetki isteyecek.

Camianın “emektar” başkanları arasında yer alan Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten ile Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan ise yeniden aday olmama kararı aldı. Öten ve Çalışkan, 2026’da yapılacak genel kurullarda başkanlık defterini kapatacak.

41 YILLIK BAŞKAN VEDA EDİYOR

41 yıldan bu yana Nazilli Şoförler Odası Başkanlığı yaptığını dile getiren Çalışkan, 30 yıl Türkiye Şoförler Federasyonu’nda görev yaptığını ifade etti. AYESOB’ta da yöneticilik yaptığını belirten Çalışkan, Nazilli Şoförler Odası binası başta olmak üzere önemli projelerde imzasının bulunduğunu söyleyerek, şimdiye kadar kendisine teveccüh gösteren tüm meslektaşlarına teşekkürlerini sundu.

Aydın’da avukatlar ses yükseltti
Aydın’da avukatlar ses yükseltti
İçeriği Görüntüle

ADAY OLAN GENEL SEKRETERİNİ DESTEKLEYECEK

Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten de geçtiğimiz günlerde aday olmayacağını açıklayarak, Genel Sekreter ve Şoförler Odası Başkan adayı Birsen Karagöz’ü destekleme kararı almıştı.

Muhabir: KIVANÇ UĞUR