ADÜ Rektörlüğü’nden Aydın KYK Güzelhisar Öğrenci Yurdu’ndaki asansör kazasıyla ilgili yapılan açıklamada, süreçle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtilerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın olayla ilgili müfettiş görevlendirdiğine vurgu yapıldı.

Aydın’da metrekareye 117 kilogram yağış düştü Aydın’da metrekareye 117 kilogram yağış düştü

ADÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda dün gece gerçekleşen elim hadise sonucunda öğrencimiz Zeren Ertaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ailesi olarak derinden yaşıyoruz. Olayın gerçekleştiği andan itibaren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü, Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'na intikal etmiş ve ilgili yöneticiler ile irtibat halinde kalmıştır. Günün erken L saatlerinde Aydın'a gelen Ertaş Ailesini Valimiz Sayın Yakup Canbolat ile ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, aileye taziyede bulunmuştur.

Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olayla ilgili müfettiş görevlendirerek gerekli incelemeleri başlatmıştır. İncelemeler neticesinde ihmali tespit edilen sorumlular hakkında yargı gereğini yapacaktır. Üniversitemiz olarak biz de bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Öğrencimize Yüce Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” ifadelerine yer verildi. (MURAT TAN)