Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Arap tarafından imzalanan ve 81 il müdürlüğüne gönderilen 6 Haziran tarihli üst yazıda; pide, lahmacun, börek, mantı ve benzeri ürünlerin harçlarına yapılan histolojik muayene ve kanatlı eti aranması programı kapsamında numunenin alınmaması kararı alındı.

Sektöre bağlı sendikaların tepki gösterdiği karara ilişkin CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin’den de açıklama geldi. Alptekin konuyla ilgili açıklamasında “Yediğimiz ürünlerin denetimini yapmakla görevli Tarım ve Orman Bakanlığı yayımladığı yeni talimatında; artık pidede, lahmacunda, börekte tek tırnaklı hayvan ve domuz eti dışında denetim ve ceza uygulamayacağını bildirmiş. Yani kıymalı diye yediğiniz pide bundan sonra akciğerli, dalaklı, tabir-i caizse sakatatlı olabilir mi?” diye sordu.

AK PARTİLİ SAVAŞ’A SESLENDİ

CHP’li Alptekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “AKP hükümetinin gıda enflasyonuyla mücadelede ortaya koyduğu bu dahiyane planı hakikaten ayakta alkışlamak gerek. Elbette gerektiği gibi işini yapan ve yapmaya çalışan tüm esnaflarımıza diyecek tek bir lafımız yok. Bu maliyet artışlarıyla; bir yılda ete gelen %100’ün üzerindeki zamla, yine yüzde 100’ü aşan una gelen zamlarla esnafımızın yapacağı bir şey de kalmadı. İşte AKP hükümeti burada da çaresizlikten artık milletimize içinde sakatat olan, hatta çift tırnaklı herhangi bir hayvan etinin kullanılacağı şüphelerini de beraberinde getiren bu uygulamasıyla gerçekten milletimizin keyfini de ağzının tadını da kaçırıyor. Bakın daha yeni benzine 5,47 lira birden zam geldi, motorine 4,37 lira zam geldi, ekmeğe yüzde 50 zam geldi, cep telefonuna bile yüzde 30 zam geldi. Şimdi AKP’nin vekillerine tabi ki en önemlisi hesap uzmanı vekil Mustafa Savaş’a sormak lazım. Mustafa Savaş; Türkiye gıda enflasyonunda neden ilk onda. Aydın halkı göremese de yüksek hızlı trene yüzde 227 zam gelmiş, el insaf.” (FİLİZ ÖZDEMİR)

Muhabir: DİLARA YERLİKAYA