Bakan Gürlek'in Aydın programı ertelendi
Bakan Gürlek'in Aydın programı ertelendi
İçeriği Görüntüle

Benzinde uygulanan eşel mobil sisteminin bu gece sona ermesi ve yeni bir düzenleme yapılmaması halinde, benzine 12,48 TL, motorine 3,60 TL, LPG'ye ise 1,48 TL zam yansıyacağı öne sürüldü. Bu iddialar, sürücüleri harekete geçirdi.

DEV ZAM ENDİŞESİ

Benzinde fiyat artışlarını ÖTV üzerinden sınırlayan eşel mobil uygulamasının sona ermesi durumunda bu geceden itibaren pompaya 12,48 TL'lik artış yansıması beklenirken, herkes gözünü yapılacak yeni bir düzenlemeye çevirdi. Benzinin yanı sıra motorin ve LPG'de vergi kaynaklı fiyat artışlarının beklenmesi, sürücülerin akaryakıt istasyonlarında kalabalık oluşturmasına neden oldu.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ DEVREYE ALINMIŞTI

Eşel mobil sistemi, petrol fiyatlarındaki sert yükselişin pompa fiyatlarına doğrudan yansımasını sınırlamak amacıyla devreye alınmış, önemli bir rahatlama sağlamıştı. Fiyat artışlarının bir bölümü ÖTV'den karşılanarak zamlar sınırlandırılmıştı. Benzinde uygulanan eşel mobil sisteminin 30 Eylül gecesi itibariyle sona erecek olması, dev zammın yapılıp yapılmayacağını gündeme getirdi.

YENİ BİR DÜZENLEME YAPILABİLİR

Sürücüler, ekonomi yönetimi tarafından yeni bir karar alınmasını beklerken, bunun gerçekleşmemesi durumunda ÖTV'nin 4,43 liradan 14.83 liraya çıkabileceği ifade ediliyor. Benzindeki toplam fiyat artışının 12,48 TL'ye ulaşabileceği aktarılıyor. Bu rakam henüz kesinleşmezken, gece yarısına kadar yeni bir düzenleme yapılabileceği ya da vergi tutarlarında değişikliğe gidilebileceği kaydediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ