Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda Aydın'daki eğitim öğretim saatlerinde esnek bir modele geçiş yapıldı. Yıkım, yeniden inşa veya depreme karşı güçlendirme faaliyetleri yüzünden kendi binalarını kullanamayan ve ikili eğitime (sabahçı-öğlenci) geçmek zorunda kalan okullarda zaman çizelgeleri güncellendi. Valilik onayıyla hayata geçirilen bu özel uygulamayla, il genelindeki toplam 45 okulda 40 dakikalık standart ders süreleri 30 dakika olarak yeniden belirlendi.
AYDIN'DA ÇIKIŞ SAATLERİNİ DEĞİŞTİREN DERS SÜRESİ KARARI NASIL UYGULANACAK?
Yapılan yeni zaman ayarı, öğrencilerin sabah derse başlama saatlerinde herhangi bir değişikliğe yol açmadı. Ancak ders ve teneffüs sürelerinin daraltılması, gün sonundaki bitiş zilini ciddi oranda öne çekti. Özellikle kış mevsiminin yaklaşmasıyla akşam karanlığına kalma endişesi taşıyan öğlenci grupların mesaisi 1 ila 1,5 saat arasında kısaldı. Düzenlemenin sahadaki ilk somut yansımalarından biri Nazilli ilçesinde gözlemlendi. Deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle binalarını ortak kullanan ilçedeki 5 okulda, daha önce 19.45 olarak uygulanan son dersin bitiş vakti 18.20 seviyesine çekildi.
45 OKULUN İSİM LİSTESİ NEREDEN ÖĞRENİLEBİLİR?
Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından birçok ebeveyn, kendi çocuklarının okullarında bu sistemin geçerli olup olmadığını araştırmaya başladı. Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri il genelindeki kapsama giren okul sayısının 45 olduğunu doğrulasa da, kurum tarafından tüm kurumları kapsayan toplu bir isim listesi kamuoyuna açıklanmadı.
Sürecin sağlıklı yürütülmesi adına bilgilendirme görevi doğrudan okul idarelerine bırakılmış durumda. Geçiş yapan okullar, yeni ders programlarını kendi mesajlaşma sistemleri, okul panoları ve sınıf öğretmenleri aracılığıyla velilere tebliğ ediyor. Bu nedenle ebeveynlerin, mağduriyet yaşamamak adına internet üzerindeki teyitsiz listelere itibar etmemesi; en güncel ders başlangıç ve bitiş saatlerini bizzat kendi okul yönetimlerinden ya da e-Okul sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekiyor.



