Aydın’ın yerli savunma sanayii markalarından MACROSS Savunma Sanayi A.Ş., Karpuzlu’da yeni bir yatırım gerçekleştirmek için harekete geçti. Nazilli merkezli firmanın ilçede fabrika açmaya yönelik girişimde bulunduğu öğrenildi.

MACROSS Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’i makamında ziyaret etti. Görüşmede, ilçede hayata geçirilmesi planlanan yeni yatırımlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Karpuzlu Savunma Sanayi Fabrikası Kurulacak Mı

KARPUZLU’DA YENİ İSTİHDAM UMUDU

Karpuzlu Belediye Başkanlığı tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak yatırımlara destek verileceği vurgulandı.

Karpuzlu’yla Büyükşehir arasında ‘cami’ tartışması
Karpuzlu’yla Büyükşehir arasında ‘cami’ tartışması
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, “İlçemizin gelişimine katkı sağlayacak, istihdamı artıracak ve şehrimizi geleceğe taşıyacak her yatırımın destekçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

MACROSS’un Karpuzlu’da gerçekleştirmeyi planladığı yatırımın hayata geçmesi halinde ilçeye ekonomik katkı ve yeni istihdam olanakları sağlaması bekleniyor.

MACROSS KİMDİR?

2008 yılında kurulan MACROSS, savunma sanayisine yönelik roket gövdeleri, roket parçaları ve hassas mühendislik bileşenleri üretiminde uzmanlaşmış bir firma olarak faaliyet gösteriyor.

Nazilli’de 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip modern üretim tesisinde CNC teknolojileriyle yerli üretim gerçekleştiren şirket, tasarım ve imalat süreçlerini kendi bünyesinde yürütüyor.

İleri mühendislik altyapısıyla savunma sanayisine katkı sağlamayı hedefleyen MACROSS, yeni yatırımlarıyla Aydın’daki üretim faaliyetlerini genişletmeye hazırlanıyor.

Muhabir: KAMİL KAZANKAYA