Sermaye piyasalarında gerçekleştirildiği öne sürülen manipülatif işlemlere ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve Aydın’da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, yakalama kararı bulunan 15 şüpheliden 14’ünün yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Soruşturmanın Aydın ayağı dikkat çekerken, operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin kimliklerine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bakan Gürlek, soruşturmanın Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ (KTLEV), Destek Holding ve Hedef Holding paylarındaki işlemlere ilişkin piyasa dolandırıcılığı tespitleri doğrultusunda yürütüldüğünü belirtti.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Gürlek’in verdiği bilgilere göre, son operasyonla birlikte soruşturma kapsamında bugüne kadar 60 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 44 şüphelinin gözaltındaki adli işlemlerinin sürdüğü, 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği bildirildi.

Operasyonun mali boyutunun da soruşturulduğunu belirten Gürlek, suçtan elde edildiği değerlendirilen kazancın ortaya çıkarılması, malvarlıklarının kaçırılmasının önlenmesi ve mağdur vatandaşların haklarının korunması amacıyla adli ve mali tedbirlerin uygulandığını ifade etti.

Aydın’da üniversiteli Büşra’nın ölümünde flaş karar! Erkek arkadaşı beraat etti
Aydın’da üniversiteli Büşra’nın ölümünde flaş karar! Erkek arkadaşı beraat etti
İçeriği Görüntüle

“SUÇTAN ELDE EDİLEN KAZANCIN İZİ SONUNA KADAR TAKİP EDİLECEK”

Bakan Gürlek, soruşturmayla ilgili açıklamasında, sermaye piyasalarındaki manipülatif işlemlerin ortaya çıkarılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti. Gürlek, “Hukuken sorumluluğu tespit edilen her kim olursa olsun adalet önünde hesap verecek; suçtan elde edilen kazancın izi sonuna kadar takip edilecek ve mağdur vatandaşlarımızın haklarının korunması için gereken bütün hukuki tedbirler kararlılıkla uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Aydın’da operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin kimlikleri ve soruşturmadaki rollerine ilişkin detayların ise soruşturmanın ilerleyen aşamalarında netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ