Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında 15 Temmuz gecesinde Türk Milleti'nin bir demokrasi destanı yazdığını, bayrağına ve iradesine sahip çıktığını vurguladı. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin, sokaklara çıkarak tanklara, silahlara ve ihanete karşı cesaretiyle direndiğini hatırlatan Erol, “O gece, sokaklara dökülen milyonlar; tanklara, silahlara karşı inancıyla, cesaretiyle ve birliğiyle durdu. 15 Temmuz, Türk milletinin demokrasiye vurulmak istenen zinciri parçaladığı gün olarak tarihe nakşedilmiştir.” dedi.

"VESAYETİN DEĞİL MİLLETİN TÜRKİYESİ"

Türkiye'nin yakın geçmişindeki darbeleri hatırlatan Erol ülkenin yönünü vesayetle tayin etmeye kalkan karanlık dönemlerin geride kaldığını vurguladı. Erol "Bugün hamdolsun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; darbelere, muhtıralara, gizli ajandalara boyun eğmeyen, milli iradeyi her şeyin üstünde tutan bir Türkiye görüyoruz. Sandıkla baş edemeyip tankla, tehditle, oyunla yön vermek isteyenler karşılarında artık diz çöken değil, dik duran bir Türkiye’de bulunuyoruz. Elhamdülillah; vesayetin değil, milletin Türkiye’sindeyiz” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un Üzerinden 9 Yıl Geçti

"TERÖRLE MÜCADELEDE KRİTİK EŞİKTEYİZ"

Türkiye’nin özellikle son yıllarda savunma sanayiindeki atılımları, siyasi istikrarı ve bölgesel gücü sayesinde terörle mücadelede çok kritik bir eşik atladığını belirten Erol, “Güçlü liderlik, milletin kararlılığı ve devlet aklı sayesinde terör örgütleri artık eylem değil, silah bırakma noktasına gelmiştir. Zayıflayan örgüt yapıları, köşeye sıkışan kirli odaklar ve bozulan planlar, Türkiye’nin yükselişinin en açık göstergeleridir.” dedi.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNE DEĞİNDİ

Açıklamasında, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin ilk çağrısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşuyla yürütülen sürece de değinen Başkan Erol, “Terörsüz Türkiye, devlet aklıyla yürütülen güçlü irade sayesinde artık somut bir hedef haline gelmiştir. Yıllardır bu ülkenin enerjisini tüketen, nice evladımızı bizden alan, anaları ağlatan terör belası; hem maddi hem de manevi açıdan milletimize ağır bedeller ödetmiştir” dedi. Başkan Erol demokrasi ve cumhuriyete her şart altında sahip çıkılacağını vurgularken şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR