Nazilli’de yol kenarlarındaki ot temizliği üzerinden başlayan tartışma, yerel siyasette tansiyonu yükseltti. Karayolları ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanları üzerinden başlayan polemik, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ile AK Parti İlçe Başkanı Volkan Beyazıt arasında karşılıklı açıklamalarla büyüdü. AK Partili Beyazıt'ın Sümer Mahallesi'nde büyüyen yabani otlar üzerinden Beleidye Başkanı Ertuğrul Tetik'i hedef alan açıklamalarına CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslıhan Ökmen'den sonra bu kez de Başkan Tetik'ten yanıt geldi.
"ADINI HATIRLAYAMADIĞIM ARKADAŞ"
Hangar Restaurant'ta düzenlenen basın toplantısında Beyazıt'ın paylaşımının sorulması üzerine Başkan Tetik "İlçe başkanının muhatabı belediye başkanı değildir" dedi. Konuşmasında Beyazıt''tan "Adını hatırlayamadığım arkadaş" diyerek söz eden Ertuğrul Tetik , belediyenin birçok noktada aslında kendi sorumluluğu dışında kalan alanlara da müdahale ettiğini söyledi. Devlet hastanesi çevresi ve okullar gibi alanlarda yapılan çalışmaların örnek olduğunu vurgulayan Tetik, bu durumun yerinde incelenmesi halinde eleştirilerin farklı olabileceğini ifade etti.

"İLGİLİ KURUMLARA BİLDİRDİK"
Eksiklikleri reddetmediğini de belirten Tetik, bazı noktalarda yetersiz kalındığını kabul ederken, buna rağmen ilgili kurumlarla defalarca iletişime geçtiklerini ve çözüm için çağrıda bulunduklarını aktardı. Amaçlarının polemik değil hizmet olduğunu söyleyen Tetik, tartışmaların Nazilli’ye katkı sağlamadığını dile getirdi. Belediye meclisinin uyum içinde çalıştığını da sözlerine ekleyen Tetik, tüm kararların oy birliğiyle alındığını belirterek Beyazıt’ı meclis toplantılarına davet etti. Açıklamasının sonunda ise siyasi tartışma yürütme niyetinde olmadığını vurgulayan Tetik, asıl önceliğinin Nazilli’ye hizmet etmek olduğunu ifade etti.



