Aydın merkezden Bozdoğan Adnan Menderes Piknik Alanı’na olan mesafe yaklaşık 90 kilometre. Özel araçla gelenler için yolculuk ortalama 1 saat 30 dakika sürüyor. Bozdoğan ilçe merkezinden ise sadece birkaç kilometrelik kısa bir sürüşle alana ulaşmak mümkün. Toplu taşıma araçlarıyla gelmek isteyenler içinse Bozdoğan otogarından belirli saatlerde geçen köy minibüsleri tercih edilebiliyor.
Bozdoğan Belediyesi Adnan Menderes Piknik Alanı’na giriş ücretli mi?
Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de bu doğal güzelliğe girişin ücretli olup olmadığı. Bozdoğan Belediyesi tarafından işletilen Adnan Menderes Piknik Alanı’na girişler 2025 fiyatıyla 200 lira. Ziyaretçiler, araba başına 200 tl ödeyerek bu keyifli doğa alanında günlerini geçirebiliyor. Ancak özel organizasyonlar veya toplu gruplar için önceden belediyeyle iletişime geçilmesi öneriliyor.

Bozdoğan Adnan Menderes Piknik Alanı’nda mangal yasak mı?
Piknik deyince akla ilk gelen şeylerden biri olan mangal, bu alanda kontrollü şekilde yapılabiliyor. Adnan Menderes Piknik Alanı’nda mangal yapmak serbest, ancak çevre temizliğine dikkat edilmesi ve ateşin söndürüldüğünden emin olunması konusunda belediye yetkilileri özellikle uyarıyor. Orman yangınlarını önlemek amacıyla yaz aylarında bazı dönemlerde geçici mangal yasağı uygulanabiliyor, bu yüzden ziyaret öncesinde Bozdoğan Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından duyurular kontrol edilmeli.

Doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyenlere...
Geniş yeşil alanları, çocuk oyun parkları ve yürüyüş yollarıyla dikkat çeken Adnan Menderes Piknik Alanı, ailecek keyifli vakit geçirmek isteyenler için oldukça uygun bir ortam sunuyor. Özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanabildiği için, erken saatlerde gitmek hem gölge alan bulmak hem de sakinliğin tadını çıkarmak adına tavsiye ediliyor.





