Buharkent’te kurtuluş coşkusu 104. kez yaşanacak
Buharkent’te kurtuluş coşkusu 104. kez yaşanacak
İçeriği Görüntüle

Aydın’ın Buharkent ilçesinde düşman işgalinden kurtuluşun 104. yıl dönümü, 3-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Dört gün boyunca kültür, müzik ve motor sporlarını bir araya getirecek programlarda ilçede bayram coşkusu yaşanacak.Kutlamaların startı 3 Eylül Perşembe günü verilecek. Etkinlikler kapsamında saat 18.00’de PTT önünden başlayacak kurtuluş korteji, ilçe merkezinde ilerleyerek kutlamalara renk katacak.Kortejin ardından saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda kurtuluş yıl dönümü programı düzenlenecek.

BUHARKENT’TE KONSER HEYECANI

Kurtuluş yıl dönümü kutlamalarının en çok ilgi görmesi beklenen programlarından biri ise konser olacak.Sevilen sanatçı Tuğba Yurt, 3 Eylül Perşembe akşamı Buharkent’te sahneye çıkacak. Saat 21.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda hayranlarıyla buluşacak olan Yurt, sevilen şarkılarını Buharkentliler için seslendirecek.Konserle birlikte ilçede gün boyunca devam eden kurtuluş etkinliklerinin coşkusunun doruğa ulaşması bekleniyor.

BU KEZ SAHNEDE MOTORLAR OLACAK

Buharkent’teki kutlamalar yalnızca müzik etkinlikleriyle sınırlı kalmayacak. Hafta sonu motor sporları heyecanı ilçeye taşınacak.5 Eylül Cumartesi günü saat 17.30’da Atatürk Caddesi Belediye önünde, Buharkent Tırmanma Yarışı’nın seremonik startı gerçekleştirilecek.Motor sporlarına ilgi duyan vatandaşların yakından takip etmesi beklenen organizasyon, kurtuluş etkinliklerine adrenalin katacak.Buharkent Tırmanma Yarışı’nın büyük mücadelesi ise 6 Eylül Pazar günü gerçekleşecek.Saat 10.00’da Kayaburnu-Ericek Yolu’nda start alacak yarışta sporcular, zorlu parkurda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele edecek.Yarışın tamamlanmasının ardından başarılı sporcular ödüllendirilecek. Dereceye giren yarışmacılar için saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda ödül töreni düzenlenecek.

104. YILDA DOLU DOLU PROGRAM

Buharkent’in kurtuluşunun 104. yıl dönümü kapsamında hazırlanan etkinlikler; Buharkent Kaymakamlığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Buharkent Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek.3 Eylül’de kortej ve konserle başlayacak kutlamalar, hafta sonundaki tırmanma yarışı ve ödül töreniyle tamamlanacak.Buharkent, 104 yıllık kurtuluşunun yıl dönümünde hem müzik hem spor hem de birlik ve beraberlik mesajlarının öne çıkacağı etkinliklerle dört gün boyunca kutlama havasını yaşayacak.

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR