Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen açık hava toplantısında vatandaşlara hitap etti. Mayıs 2023 seçimlerinde Aydın’dan aldıkları yüzde 40 düzeyindeki oyu “Bu oy oranı Aydın’la bizim aramızdaki gönül bağını ifade etmekten çok uzak” sözüyle nitelendiren Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde Aydın’dan müjdeli haberler beklediğini ifade etti.

Whatsapp Image 2024 02 29 At 17.02.51 (4)

Vatandaşların alkış ve tezahüratları eşliğinde platforma çıkan Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten ve MHP İl Başkanı Haluk Alıcık’la birlikte alanı dolduranları selamladı.

Whatsapp Image 2024 02 29 At 17.02.51 (1)

MAYIS 2023’TEKİ OY ORANINI ANIMSATTI

Adı gibi aydın ve cesur efeleriyle dünyaya nam salmış Aydın’da vatandaşlarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, “Kılıçarslanların, Menteşe beylerinin, Aydınoğullarının emaneti Aydın gönlü, toprağından zengin bir şehrimizdir. Aydın, geçtiğimiz mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde yaklaşık yüzde 40 düzeyinde bir oyla yanımızda yer aldı. Bu oy oranı Aydın’la bizim aramızdaki gönül bağını ifade etmekten çok uzak. İnşallah 31 Mart’ta Aydın’dan Büyükşehir ve ilçeleriyle müjdeli haberler bekliyoruz. Buna hazır mıyız?” dedi.

Whatsapp Image 2024 02 29 At 17.02.51 (2)

“52 BİN KİŞİ KATILDI”

Mitinge katılım sayısı hakkında da konuşan Erdoğan, “Az önce sordum, dedim ki, ‘Şu anda meydanda katılım ne durumda?’ Ne dediler? 52 bin. Bu ne demektir? 31 Mart günü sandıkları patlatmaya hazırlanıyoruz. Hazır mıyız buna? Bu şehir bize ‘Yeter söz milletin’ diyerek Türk demokrasisine adını altın harflerle yazdıran şehit Adnan Menderes’in emanetidir. Adnan Menderes, ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerin bedelini canını darağacında vererek ödedi” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu her darbede, her cunta girişiminde, her siyasi ve ekonomik krizde, her sosyal kargaşada ne yazık ki kesintiye uğradı. Bu defa durum farklı. Kendi iç meselelerimizle uğraşırken bizimle aynı seviyede olan ülkeler aldı başını gitti. Türkiye'nin darbeler zincirinin önemli halkalarından biri de dün 27. yılını geride bıraktığımız 28 Şubat postmodern darbesidir. Öncesi ve sonrasıyla bu darbe ülkemiz demokrasi tarihinin utanç verici sayfalarından biridir” sözlerine yer verdi.

Whatsapp Image 2024 02 29 At 17.02.51

“KARA GÜNLERİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Adnan Menderes'’i hoyratça başbakanlık koltuğundan indirip darağacına gönderen zihniyetin, 28 Şubat darbesinde kendince daha incelikli yöntemler kullandığına dikkati çeken Erdoğan, şu görüşleri dile getirdi:

“Kafa aynı kafaydı, sadece metot farklıydı. Bu darbe girişiminin elebaşlarından birinin 'gerekirse ülkemizin nüfusunun birkaç milyon azalmasından ziyan gelmeyeceğini' söylediği rivayet edilir. Hatta dönemin cuntacıları '28 Şubat'ın bin yıl süreceğini' hatırlayın, ilan etmişlerdi. Kılık kıyafetinden dolayı kadınların okuma ve çalışma haklarının gasbedildiği, milli irade hazımsızlığının en sefil örneklerinin sergilendiği, sermayenin renklere bölünerek baskı altına alındığı, bazı medya organlarının darbe bülteni gibi yayınlar yaptığı, velhasıl, demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlük namına ne kadar değer varsa hepsinin çiğnendiği o kara günleri unutmadık, unutmayacağız. 'Allah, ülkeyi bir daha bu faşist zihniyetin eline düşürmesin' diyorum.”

Whatsapp Image 2024 02 29 At 17.02.51 (3)

21 YILDA 177 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Konuşmasında Aydın’a son 21 yılda hükûmet eliyle gerçekleştirilen yatırımlardan söz eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Allah'ın her köşesine ayrı bir güzellik bahşettiği Aydın'ı biz de 21 yılda 177 milyar lira kamu yatırımı yaparak geliştirdik, büyüttük, zenginleştirdik. Eğitimde, şehrimize 3 bin 494 yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda, 12 bin 306 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, 43 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda, Aydınlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 7 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta, aralarında bin 499 yataklı 25 hastanın de olduğu 63 adet sağlık tesisi yaptık. Yatak kapasitesi 950 olan Aydın Şehir Hastanemiz ile birlikte 8 sağlık tesisinin yapımına devam ediyoruz. TOKİ eliyle 2 bin 75 konutu sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bin 552 konutun inşasına devam ediyoruz. Şehrimizde 9 bin 717 riskli bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik. İktidara geldiğimizde Aydın'da 7 adet atık su arıtma tesisi varken bugün 34 adet atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 88'ine hizmet veriyoruz. Bunları kimin yapması lazım? Belediyenin yapması lazım. Aydın'daki 4 millet bahçesi projemizden 2'sini tamamlayıp hizmete sunduk, diğerleri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kimin yapması gerekirdi? Belediyenin. Ulaştırmada, 114 kilometreden devraldığımız Aydın'ın bölünmüş yol mesafesini 408 kilometreye çıkardık. İzmir-Aydın otoyolunu, Aydın çevre yolunu tamamlayarak trafiğe açtık. Şehir hastanesi yolunu da biz yapıyoruz. İlk 80 kilometresini trafiğe açtığımız Aydın-Denizli otoyolunun kalan 60 kilometrelik kısmını inşallah bu yılsonuna kadar tamamlıyoruz.”

“2023 HEDEFLERİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Türkiye’de 21 yıldır yalnızca eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye'nin asırlık ihmallerin ürünü tüm alt yapı eksiklerini gidermek, milletimizi hayalleriyle buluşturmak bize nasip oldu. Sadece somut projelerle kalmadık, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda da devrim mahiyetinde düzenlemeleri hayata geçirdik. Her alanda sorunları çözerken asla kimsenin inancına, meşrebine, hayat tarzına, kökenine, şehrine bakmadık. Siz birilerinin yaptıkları eski Türkiye güzellemelerine sakın kulak asmayın. Milletçe cumhuriyet tarihinin en müreffeh ve demokratik dönemini son 21 yılda yaşadık. Ülkemizin en iddialı kalkınma programı olan 2023 hedeflerini biz hayata geçirdik. Ülkemizin güven ve istikrar iklimine, demokrasisine, bağımsızlığına kasteden saldırılara ilave olarak küresel ve bölgesel krizlerin yansımalarından kaynaklanan o sıkıntılar bu hakikatin üzerini örtemez. Nitekim biz ülkemiz ve milletimiz için en iyisini hedefleyerek yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

“SİZLER KAZANÇLI ÇIKARSINIZ…”

31 Mart’taki sandıkta vatandaşlardan destek isteyen Erdoğan, “Biz size yüreğimizi açıyoruz. En samimi şekilde muhasebemizi yapıyoruz, vaatlerimizi anlatıyoruz. Büyükşehir’i ve ilçeleriyle Aydın 31 Mart'ta tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana yaparsa bundan kazançlı çıkacak olan sizlersiniz. Cumhurbaşkanı bu kardeşiniz mi? Hükümet bu kardeşinizle mi yürüyor? Kabine benimle mi yürüyor? Öyleyse, demek ki Aydın'daki yerel yönetim de bizim olduğu zaman nasıl hizmetler olacağını anlayın. Her partiye, her partinin adayına saygımız var ama belediyeciliğin bizim işimiz olduğu hususunda iddialıyız. Zira bu kardeşiniz 1994'te çöp, çukur, çamur olan İstanbul'u CHP'den aldı. Orayı hamdolsun pırıl pırıl bir şehir haline biz getirdik. Hiç kimse kusura bakmasın bu konuda bizimle yarışacak kimse yok. Önümüze geçecek kimse yok. Aydın'ı Türkiye Yüzyılı'na hazırlamak için 31 Mart'ta sandıkta desteğinizi istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının tamamladıktan sonra parti kurmayları ve belediye başkan adaylarıyla el ele vererek Atatürk Kent Meydanı’nı dolduran vatandaşları selamladı.

Muhabir: KIVANÇ UĞUR