Germencik'te acı veda: Himmet Çondur son yolculuğuna uğurlandı
Germencik'te acı veda: Himmet Çondur son yolculuğuna uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Aydın’a geldi. Efeler ilçesindeki bir otelde Aydın İl Başkanı Osman Yasin Uzdu ve parti teşkilatı tarafından karşılanan Babacan, iftar programı öncesinde basın mensuplarıyla buluşarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aydın’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Babacan, kentin Türkiye açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Babacan, “Tarımıyla, sanayisiyle ve turizmiyle ülkemizin gözde şehirlerinden biri olan Aydın’dayız. Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesiyle hafızalara kazınan ve demokrasi tarihimizde önemli bir yere sahip olan merhum Adnan Menderes’in memleketi olması nedeniyle de Aydın’ın ayrı bir önemi var” ifadelerini kullandı.

Parti olarak uzun süredir kapsamlı bir hazırlık içinde olduklarını belirten Babacan, hazırladıkları politika kitapçığını göstererek Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını dile getirdi. Babacan, eğitimden sağlığa, ekonomiden yargı reformlarına kadar birçok alanda detaylı çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Ülkenin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda kapsamlı planlarımız hazır. Alanında uzman isimlerle hazırladığımız bu çalışmalarla Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmeye hazırız” dedi.

Aydın’da siyasi hedeflerine de değinen Babacan, kentte hem genel hem de yerel seçimlerde daha güçlü bir temsil istediklerini söyledi. Babacan, “Aydın’da hem milletvekilliğinde hem de yerel yönetimlerde daha fazla arkadaşımızın görev almasını hedefliyoruz. Aydın’ın hem belediyelerde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha güçlü şekilde temsil edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

İktidarın “alternatif yok” söylemlerine de değinen Babacan, “Alternatif yok diyerek ‘biz kötünün iyisiyiz, bir şeyler üretemiyoruz ama yine bize mecbursunuz’ demek istiyorlar. Öyle değil; alternatif burada. Biz alternatifiz, biz varız ve iddialıyız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Babacan, partililerle iftar programında bir araya geldi.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLIKAYA