Aydın’ın Didim ilçesinde, güvenlik güçlerinin uygulama noktalarına ilişkin bilgilerin WhatsApp gruplarında paylaşıldığı iddiasıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Gençay’dan Didim’in yollarına parke dokunuşu
Gençay’dan Didim’in yollarına parke dokunuşu
İçeriği Görüntüle

Didim Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, “RDR DİDİM” ve “Akköy-Akyeniköy Radar” isimli WhatsApp grupları mercek altına alındı.

Söz konusu gruplarda jandarma ve polis ekiplerinin uygulama noktaları ile konum bilgilerinin paylaşıldığı, bu paylaşımlarla suç işleyen kişilerin uyarıldığı tespit edildi. Bunun üzerine grup yöneticilerine yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda A.A., M.D., T.K., B.F., M.Y., İ.S., İ.Ç. ve S.G. isimli 8 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ