Dost Parti, Aydın’daki teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Efeler İlçe Olağan Kongresi’nde Raziye Ilgaz, ilçe başkanlığı görevine seçildi.

Partililerin ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongreye Dost Parti Aydın İl Başkanı Hakan Erol, ilçe teşkilatlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede, partinin Efeler ilçesindeki teşkilat yapısı ve gelecek döneme ilişkin çalışmaları ele alınırken, yapılan seçim sonucunda Raziye Ilgaz yeni ilçe başkanı oldu.
EROL’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Kongrede konuşan Dost Parti Aydın İl Başkanı Hakan Erol, Aydın’da teşkilat çalışmalarını büyütmek ve vatandaşlarla daha güçlü bağlar kurmak istediklerini belirtti. Siyaseti makam ve mevki yarışı olarak görmediklerini ifade eden Erol, millete hizmet etmenin öncelikleri olduğunu söyledi.

Siyasetin merkezinde insanın bulunduğunu vurgulayan Erol, Aydın’ın mahallelerinden esnafına, çiftçisinden üniversite gençliğine kadar toplumun her kesiminin sesi olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Gençlere nasihat vermek yerine fırsat sunulması gerektiğine dikkat çeken Erol, ekonomide üretim, istihdam ve adil paylaşımın önemine değindi. Farklı düşüncelere rağmen ortak hedefler doğrultusunda bir araya gelmenin önemini de vurguladı.

ILGAZ: “KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE HERKESE AÇIK”
Dost Parti Efeler İlçe Başkanı seçilen Raziye Ilgaz ise konuşmasında kendisine güvenen ve destek verenlere teşekkür etti. Bir kadın olarak siyasette attığı adımların kendisinden sonra gelecek kadınlara da cesaret vermesini istediğini belirten Ilgaz, göreve makam sahibi olmak için değil, Efeler’e hizmet etmek için geldiğini ifade etti.

İlçe başkanlığının kendisi için büyük bir sorumluluk olduğunu dile getiren Ilgaz, “Kapımız da gönlümüz de herkese açık olacak. Bu yol benim değil, hepimizin yolu” mesajını verdi.
Siyasetin yalnızca konuşmaktan ibaret olmadığını, insanlara dokunmak, vatandaşların sesini duymak ve sorunlarına çözüm üretmek gerektiğini belirten Ilgaz, birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını kaydetti.

YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU
Kongrede belirlenen Dost Parti Efeler İlçe Yönetim Kurulu asil üyeleri Nezir Baykara, Benal Bala, Muhammed Dayan ve Nurcan Çığlık’tan oluştu.
Yedek yönetim kurulu üyeliklerine ise Elif Karaağaç, Zübeyde Sandıkçı, Hasret Asılkan ve Mustafa Kursav getirildi.

İl delegesi asil listesinde Raziye Ilgaz, Nezir Baykara, Benal Bala, Muhammed Dayan, Nurcan Çığlık, Zübeyde Sandıkçı, Hasret Asılkan ve Mustafa Kursav yer aldı.
Kongre, yeni yönetimin belirlenmesi ve birlik beraberlik mesajlarının verilmesinin ardından sona erdi.






