9 Ekim Atatürk'ün Nazilli'ye gelişinin 89. yıldönümü kutlama programı Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Yeni Parti Aydın milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, ilçe protokolü öğretmen ve öğrenciler katıldı. Nazilli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı'nın çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Program İstasyon Meydanı'ndan Sümer Bank Alanı'na kadar süren kortej yürüyüşüyle devam etti.
KAYMAKAM KAN'DAN MÜJDE
Sümerbank Alanı'na gelindiğinde öncelikle protokol üyeleri müze gezildi. Ardından Gıdı Gıdı Tren İstasyonu önünde protokol konuşmaları yapıldı. Törende konuşan Kaymakam Huriye Küpeli Kan, Sümerbank'ın kuruluş yapısında Atatürk'ün vizyonu ve dehasının görüldüğünü belirterek "Sümerbank'ın şimdiki haline hepimiz üzülüyoruz. Sayın Valimiz Osman Varol buraya geldiğinde Sümerbank alanını detaylı bir şekilde inceledi. Buranın değerlendirilmesi için teknik çalışmalar başlatıldı. Her bir alanı başka bir kuruma verilerek yeniden canlandırılacak. Belediyeye ve diğer kurumlara görevler verilecek. İnşallah iki yıl içinde burayı farklı bir şekilde göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"SÜMERBANK ZİHNİYETİNİ YAŞATMAMIZ GEREKİYOR"
Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ise Sümerbank'ın kapandığı 2002 yılından beri Nazilli'nin sürekli gerilediğini vurguladı. "Sümerbank'la birlikte Nazilli'nin geleceği de kapandı" diyen Tetik "Burayı kuran vizyonu yakalamamız mümkün değil. Başta kendim olmak üzere tüm kademeler olarak burayı hak ettiği düzeye getiremedik. Bunun için çok üzülüyorum. Herkese sesleniyorum: Sümerbank'ı oluşturan zihniyeti yaşatalım. Yeniden fabrika olmaz belki ama bu zihniyeti korumamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Sümerbank Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özçağ ise "Atatürk'ün yolunda ilerleyecek O'nun göstermiş olduğu hedeflerde ter dökecek yeni nesiller yetiştirmenin gayreti içindeyiz" dedi.
Programda konuşmaların ardından Beşeylül Ortaokulu öğrencisi Özlem Cemre Bayhan ve Tülay Elif Yağcı şiirlerini okudu. Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi folklor gösterisi sundu. Program protokol üyelerinin Gıdı Gıdı Treni ile gezinti yapmasıyla son buldu.




