Aydın Yeşilay Şube Başkanı Sencer Gündüz, gönüllü Ali Uzak ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) uzmanları, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette, Kuşadası’nda bağımlılıkla mücadeleye yönelik yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. Yeşilay heyeti; tütün, alkol, madde, teknoloji ve kumar bağımlılığı başta olmak üzere farklı bağımlılık türlerine karşı farkındalığın artırılması amacıyla ilçede çeşitli projeler hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Bu kapsamda, belediye sınırları içerisinde Yeşilay’ın görünürlüğünün artırılması ve kamuoyuna yönelik farkındalık içeriklerine yer verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, belediye personeline bağımlılıkla mücadele seminerleri düzenlenmesi ve özellikle gençler arasında bağımlılıkla mücadelede iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, toplum sağlığını tehdit eden bağımlılık sorununa karşı Yeşilay’ın yaptığı çalışmalara destek vereceklerini belirterek, “Bağımlılıkla mücadelede 1920’den bu yana faaliyet gösteren Yeşilay, toplumun sağlıklı bir yaşam sürmesini hedefleyen önemli projelere imza atıyor. Yeşilay ile yürütülecek her türlü ortak çalışmayı desteklemeye hazırız.” dedi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ