Kuşadası’nda hafriyat taşımacılığı sırasında gerekli güvenlik önlemlerini almadan çevre kirliliğine neden olan iki firmaya ceza kesildi. Hacıfeyzullah Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde, hafriyat taşıyan kamyonların kasalarının branda ile kapatılmadığı ve yollara hafriyat döküldüğü belirlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan kontroller sonrası Kuşadası Belediyesi zabıta ekipleri tarafından firmalara Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı. Yetkililer, kamuya ait yolların temiz tutulması için denetimlerin süreceğini açıkladı.

Kuşadası’nda Kamu Yolunu Kirleten Firmalara Ceza Yağdı

DENETİMLERDE BRANDASIZ HAFRİYAT TAŞIMACILIĞI TESPİT EDİLDİ

Kuşadası Belediyesi zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, hafriyat taşıyan bazı kamyonların gerekli güvenlik kurallarına uymadığı belirlendi. Özellikle kamyon kasalarının branda ile kapatılmadan taşımacılık yapılması nedeniyle yollara moloz ve hafriyat döküldüğü tespit edildi.
Hacıfeyzullah Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde yapılan kontrollerde çevre kirliliğine neden olan görüntüler dikkat çekti. Kamuya açık alanların kirletilmesi nedeniyle ekipler tarafından tutanak tutulurken, çevre ve trafik güvenliğini tehlikeye atan uygulamalara karşı işlem başlatıldı.

Kuşadası’nda Kamu Yolunu Kirleten Firmalara Ceza Yağdı3

KUŞADASI BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN İDARİ PARA CEZASI

Yapılan incelemeler sonucunda, gerekli tedbirleri almadan hafriyat taşımacılığı yaptığı belirlenen iki firmaya Kabahatler Kanunu kapsamında idari yaptırım para cezası uygulandı. Zabıta ekipleri tarafından sürücüler ve firma yetkilileri hakkında işlem yapılırken, benzer ihlallerin tekrar yaşanmaması için uyarılarda bulunuldu.
Yetkililer, özellikle şehir içi hafriyat taşımacılığında çevre temizliği ve trafik güvenliğinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Hafriyat kamyonlarının taşıma sırasında brandayla kapatılmasının hem çevre kirliliğini önlediği hem de trafikte güvenliği artırdığı ifade edildi.

Kuşadası’nda Kamu Yolunu Kirleten Firmalara Ceza Yağdı1

Kuşadası Ticaret Odası Hizmet Binası yoğun ilgi gördü
Kuşadası Ticaret Odası Hizmet Binası yoğun ilgi gördü
İçeriği Görüntüle

KAMU YOLLARINDAKİ DENETİMLER SÜRECEK

Kuşadası’nda kamuya ait yolların temiz tutulması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi. Belediye ekipleri, çevre kirliliğine neden olan taşımacılık faaliyetlerine karşı kontrollerin farklı noktalarda sürdürüleceğini açıkladı.
Sürücülere ve firma yetkililerine yapılan uyarılarda, hafriyat taşımacılığı sırasında yasal kurallara uyulmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı. Yetkililer, özellikle yoğun kullanılan güzergahlarda çevreyi kirleten ve trafik güvenliğini riske atan uygulamalara karşı cezai işlemlerin devam edeceğini belirtti.


Kaynak: HABER MERKEZİ