Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağışların Perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Kasım ayında 122 bin 271 gıda denetimi yaptı
Tarım ve Orman Bakanlığı Kasım ayında 122 bin 271 gıda denetimi yaptı
İçeriği Görüntüle

Aydın genelinde 20-50 kg/m2 arasında değişen yağış miktarları öngörülürken, özellikle kıyı ve kuzey ilçelerinde (Kuşadası, Didim, Söke, Karpuzlu, İncirliova, Germencik, Koçarlı, İl Merkezi, Köşk, Sultanhisar, Kuyucak, Nazilli) bu miktarın yerel olarak 50-75 kg/m2'yi aşabileceği belirtiliyor.

Bu durum, sel, su baskını, taşkın, yıldırım, kuvvetli rüzgar, hortum ve dolu yağışı riski yaratırken, ulaşımda aksamalar da yaşanabilir. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. 
 

Kaynak: SEZGİN MADRAN