Nazilli Belediye Meclisi toplantısında kentte düzenlenmeyen festival ve fuarlar gündeme geldi. MHP'li Belediye Meclis Üyesi Serkan Aksoy, Nazilli’nin marka şehir olma hedefinden uzaklaştığını savunarak, son iki yıldır tarım fuarının yapılmamasını ve 5 Eylül etkinliklerinin düzenlenmemesini gündeme taşıdı. Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ise festival organizasyonlarının mevcut haliyle esnaf ve kent açısından sorun oluşturduğunu belirterek, yeni dönemde yerel ürünleri merkeze alan etkinlikler planladıklarını söyledi.

"MARKA ŞEHİR GÜZEL YOLLARLA OLMAZ"

Meclis toplantısında söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Serkan Aksoy, Nazilli’nin marka şehir olma hedefi kapsamında festival, fuar ve sempozyumların önemine dikkat çekti.Marka şehir olmanın yalnızca altyapı, yollar ve binalarla mümkün olmadığını belirten Aksoy, bu tür organizasyonların aynı zamanda kent ekonomisine ve esnafa katkı sağladığını ifade etti.Nazilli’de iki yıldır tarım fuarı düzenlenmediğini dile getiren Aksoy, 5 Eylül etkinliklerinin de yapılmadığını belirterek Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e, “Bununla ilgili bir planınız var mı?” diye sordu.

"ODA BAŞKANLARI DİLEKÇE VERDİ"

Aksoy’un sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, festivallerin neden düzenlenmediğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tetik, Nazilli’de faaliyet gösteren 16 oda başkanının belediyeye dilekçe vererek mevcut festival organizasyonlarının kendi sektörlerine zarar verdiğini bildirdiğini söyledi.Festival anlayışının yeniden ele alınması gerektiğini belirten Tetik, kentle özdeşleşecek organizasyonların Nazilli’nin yerel ürünleri üzerinden yapılması gerektiğini ifade etti.Tetik, “Şehri ifade eden festivaller, o şehrin ürünüyle anılacak festivallerdir” diyerek özellikle Nazilli’nin kestane ve kiraz gibi ürünlerinin ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

"FESTİVAL TEK ÜRÜN ÜZERİNDEN YAPILMALI"

Mevcut festival organizasyonlarında ürünlerin denetimi konusunda da sorunlar yaşandığını belirten Tetik, sağlık birimlerinin satışa sunulan ürünleri yeterince kontrol edemediğini dile getirdi. Tetik, bundan sonraki süreçte festivallerin belirli bir ürün etrafında şekillendirilmesi gerektiğini belirterek, Nazilli’nin yerel ürünlerinin tanıtılmasını hedeflediklerini söyledi.Festival organizasyonlarının dışarıdan şirketler tarafından hazır formatlarla gerçekleştirilmesini de eleştiren Tetik, “Türkiye’de bunu yapan 4 şirket var. Tekliflerde bulunuyorlar. Böyle festival olmaz” ifadelerini kullandı.Tetik ayrıca belediyenin Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte yeni bir festival modeli üzerinde çalışma yürüttüğünü belirtti.Festival konusunda oda başkanlarının taleplerinin dikkate alındığını vurgulayan Tetik, bundan sonraki organizasyonların yerel ticareti destekleyecek ve Nazilli’nin ürünlerini tanıtacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Tetik açıkladı :Ahmet Şensan için yeni dönem başlıyor
Başkan Tetik açıkladı :Ahmet Şensan için yeni dönem başlıyor
İçeriği Görüntüle

5 EYLÜL ETKİNLİKLERİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Mecliste gündeme gelen bir diğer konu ise 5 Eylül etkinlikleri oldu.Başkan Tetik, 5 Eylül gecesi yapılması planlanan eğlence programının iptal edilmesinin nedenini Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasıyla ilişkilendirdi.Kazanın ardından halen arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Tetik, böyle bir süreçte Nazilli’de gece eğlencesi düzenlenmesini uygun bulmadığını söyledi.Tetik, “Bir yerlerde yas ilan edilirken bizim kalkıp 5 Eylül’de eğlence yapmamız uygun değil. Bu yüzden iptal ettim” dedi.Başkan Tetik, 5 Eylül kapsamında gündüz etkinliklerinin gerçekleştirileceğini, ancak gece eğlence programının yapılmayacağını açıkladı.

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR