Erzurum’un Horasan ilçesinde sabah saatlerinde yaşanan kaza, bölgede kısa süreli hareketliliğe neden oldu. Öğretmenleri Ağıllı Mahallesi’ne götüren servis minibüsünün Delal Han mevkisinde devrilmesi sonucu 1’i çocuk 7 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre minibüs sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle araç yoldan çıktı ve devrildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Horasan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık ekipleri, yaralıların genel durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Hazırlıklar başladı! Türkiye bu tarihte kara teslim olacak
Hazırlıklar başladı! Türkiye bu tarihte kara teslim olacak
İçeriği Görüntüle

Sürücü ve öğretmenler kazadan yaralı kurtuldu

Kazada minibüsü kullanan Hikmet Bağrıyanık ile araçta bulunan Merve Turan, Emrah Babacan, Ayşe Yıldız Özkan, Seçil Merve Kaloğlu ve Merve Kaya yaralandı. Yaralananlar arasında bulunan 8 yaşındaki Miray Elif Babacan’ın sağlık durumunun da iyi olduğu belirtildi. Bölgeye hızlı şekilde ulaşan sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kaza sırasında araçta panik yaşandığı, bazı yolcuların kendi imkânlarıyla minibüsten çıkmaya çalıştığı öğrenildi.

İtfaiye ekipleri sıkışan yolcuları kurtardı

Minibüste meydana gelen çarpmanın etkisiyle bazı yolcular araç içinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri, yaptıkları titiz çalışma ile sıkışan yaralıları bulunduğu yerden güvenli şekilde çıkardı. Kurtarma çalışmaları sırasında karayolunda trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı. Ekipler, yolun normal trafiğe açılması için çalışma yaptı.

Yaralılar Horasan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı

Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralıların tedavilerine devam edilirken, durumlarının genel olarak iyi olduğu açıklandı. Hastaneden alınan bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor. Jandarma ekipleri ise kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin inceleme başlattı. Sürücünün ifadeye çağrılacağı ve kaza raporunun detaylarının kısa süre içinde netleşeceği belirtildi.

Kaynak: AA