Yaz aylarında kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kalan Söke Ovası’nda, pamuk üreticileri su sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiriyor. Tarlasına henüz birinci suyu veremeyen birçok çiftçi çözüm beklerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanlığı konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Söke İlçe Başkanı Muammer Akmazlar, CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Fuat Evren Gül, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak ve üreticilerin katıldığı toplantı, CHP ilçe binasında yapıldı.

Pamuk üretiminin Söke ekonomisi için hayati öneme sahip olduğunu belirten Akmazlar, sulama suyunun DSİ tarafından barajlardan 8 gün gecikmeli bırakıldığını öne sürdü. Yaşanan krizin en çok Aşağı Menderes Havzası’ndaki Sarıkemer Ovası üreticilerini etkilediğini ifade eden Akmazlar, “Söke Ovası çiftçisi hem selde hem kuraklıkta en büyük zararı gören kesim oluyor” dedi.

Toplantıda söz alan Güllübahçe Mahalle Muhtarı ve Söke Ziraat Odası eski Meclis Başkanı Yusuf Çam ise, Söke Ovası'nın yaklaşık %30'unda henüz pamuk sulamasının yapılamadığını dile getirerek, “Durum acildir, yetkililer bir an önce harekete geçmelidir” çağrısında bulundu.

Çiftçiler, yetkililerden uzun vadeli ve sürdürülebilir bir çözüm talep ediyor.

Muhabir: NECATİ MALDAR