Aydın’ın Söke İlçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak olan Cumhuriyet Meydanındaki mevcut hükümet konağının yerine Bodrum Çevre Yolu üzerinde yapımına Mayıs 2023 tarihinde başlanılan yeni hükümet konağı tamamlanırken yeni binada 5 Ocak 2026 Pazartesi gününden itibaren hizmet verilmeye başlanacak.

Yeni Cami Mahallesi Çevre Yeni Cami İlkokulu yanında hizmete girecek olan yeni hükümet konağında Kaymakamlık Makamının yanı sıra, bazı kamu hizmetleri de tek çatı altında toplanacak.

Binada vatandaş trafiğinin en yoğun olduğu birimler, erişim kolaylığı göz önünde bulundurularak zemin katta konumlandırıldı. Bu katta; Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Emlak Şefliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği hizmet verecek. Özellikle Nüfus ve Tapu Müdürlüklerinin bulunduğu bu kat, başka kurumlarla paylaşılmadan hizmete ayrılacak.

İkinci kat, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kadastro Birimi'ne ev sahipliği yapacak. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde; Müdürlük ofisi, evrak ve başvuru birimleri, şehit yakınları ve gaziler hizmet birimi, Engelli ve yaşlı hizmetleri birimi, Eğitim ve danışmanlık birimleri, Toplantı ve görüşme odaları bulunacak.

Söke Yeni Yıla Yeni Kaymakamlık Binasının Heyecanı Ile Girecek 1

Söke'yi sel vurdu! Dereler taştı, yol trafiğe kapandı
Söke'yi sel vurdu! Dereler taştı, yol trafiğe kapandı
İçeriği Görüntüle

KAYMAKAMLIK BİRİMLERİ VE KONFERANS SALONU ÜÇÜNCÜ KATTA

Binanın üçüncü katı tamamen Söke Kaymakamlığı idari birimlerine ayrıldı. Bu katta; Kaymakam Özel Kalemi, Yazı İşleri Müdürlüğü, Kolluk İhbar ve Şikâyet Bürosu, Bilgi İşlem Şefliği, Eğitim Vakfı birimleri yer alacak. Ayrıca, toplantı ve çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği modern bir konferans salonu da bu katta hizmet verecek.

Muhabir: NECATİ MALDAR