Söke’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2 yıl önce yıkılan Söke İlçe Stadı’nın yerine Söke Spor Kompleksi bünyesinde yeniden yapılan Söke İlçe Stadı kapılarını 3.Lig 4.Grup 28.Hafta karşılaşması Söke 1970 Spor - Tire FK maçı ile açtı.

İki sezondur ilçelerinde futbol keyfi yaşayamayan Sökeli futbolseverler, yeni statlarına kavuşmanın sevincini yaşarken, ilk buluşmada tribünleri doldurarak Söke Şehir Stadı’nın tarihine tanıklık ettiler.
Stadın giriş kapsının bulunduğu Albayrak Caddesi’nde geçmişte olduğu gibi yüzlerce park halinde araç ve girişte de uzun kuyruklar, Sökespor’un profesyonel liglerdeki eski günlerini hatırlattı.

Stadının ilk maçını Söke protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmayı Söke Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe, Söke Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Turan Günen ve birçok siyasi ve bürokrat protokol tribününden takip etti.
Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, yeni stadın yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ederek, Söke’ye hayırlı olmasını diledi. Kaymakam Ali Akça da stadın Söke’ye kazandırılmış her yönüyle değerli bir eser olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.




