Küresel piyasalarda sular bir türlü durulmuyor. Haftaya oldukça hareketli başlayan emtia piyasaları, dünyanın sıcak bölgelerinden gelen haberlerle yönünü aniden değiştirdi. Yatırımcıların gözü kulağı büyük ekonomilerden gelen kritik verilerdeyken, bir yandan da kriz bölgelerindeki liderlerin peş peşe yaptığı açıklamalara kilitlenmiş durumda. Görünen o ki, piyasalardaki bu hassas ve gergin bekleyiş bir süre daha ekran başındakilere soğuk terler döktürecek.

Altın Cephesinde Rüzgar Tersine Döndü

Haftaya moralli başlayan ons altın, yatırımcısına kısa süreli bir bahar havası yaşattı. Günün ilk ışıklarıyla 4.436 dolara uzanıp ocak ayından beri süren düşüş zincirini kırmayı denedi. Ne var ki Ortadoğu'dan gelen olumsuz haberler hevesleri kursakta bıraktı. Petrolün şahlanmasıyla altın sert frene bastı ve 18 Ağustos sabahı 4.392 dolara kadar çekildi. Kapalıçarşı'da da durum farksız; güne 6.834 lirayı görerek enerjik başlayan gram altın, 6.766 lira bandına demir attı. Dişinden tırnağından artırdığıyla gram alıp köşeye atmak isteyen vatandaş, ekranlardaki baş döndürücü iniş çıkışları haklı bir tedirginlikle izliyor.

Altin 6 Osa9

Amerika'nın Faiz Beklentisi İşe Yaramadı

Altını yukarı iten güçlü rüzgar okyanus ötesinden geliyordu. Amerika'da geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinin sakin kalması piyasaya derin nefes aldırmıştı. Goldman Sachs uzmanlarının da işaret ettiği gibi, zayıflayan istihdam rakamları Amerikan Merkez Bankası'nın yeni bir faiz artırımı yapma ihtimalini iyice rafa kaldırmıştı. Herkes faiz baskısı bitti diye umutlanırken, sahneye bambaşka bir siyasi kriz çıktı.

Milyonları ilgilendiriyor: Bakan Göktaş müjdeyi verdi
Milyonları ilgilendiriyor: Bakan Göktaş müjdeyi verdi
İçeriği Görüntüle

Pompaya Yansıyacak Asıl Sıkıntı Büyüyor

Piyasadaki altın freninin başrolünde petrol fiyatları var. İran'dan gelen sert askeri mesajlar ve ateşkes umutlarının suya düşmesi, küresel petrol arzı endişelerini alevlendirdi. Savaş ihtimalinin masaya dönmesiyle brent petrol 91,14 dolar sınırını aşıp temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Dünyanın bir ucundaki bu diplomatik gerginlik, sadece büyük yatırımcıyı değil, işine gitmek için kontağı çeviren ve akaryakıt zammından yorulan sıradan vatandaşı da yaklaşan kış öncesi kara kara düşündürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ