Aydın İcra Dairesi, 2023/37430 Esas sayılı dosya kapsamında, Aydın’ın Koçarlı ilçesinde yer alan 12.174,70 m² büyüklüğündeki zeytinlik arazisini satışa çıkardı. İlgili taşınmaz, Madrandere Mahallesi sınırlarında bulunan 119 Ada 42 Parsel numaralı zeytinlik olup, 135 ağaçlı zeytinlik olarak tapuya kayıtlıdır.
Taşınmazın özellikleri
Zeytinlik arazi, kumlu-tınlı-kayalıklı toprak yapısına sahip olup, yüzey eğimi %15-30 arasındadır. Arazinin üzerinde, 70-80 yaşlarında mahsuldar zeytin ağaçları bulunmaktadır ve kuru tarım arazisi olarak sınıflandırılmaktadır. Çevresi benzer tarım arazileriyle çevrilidir ve dikenli tel ile sınırlandırılmıştır.
Taşınmaz, Tarım Reformu Uygulama Alanı olarak ilan edilmiş olup, 1/100.000 Ölçekli Aydın-Muğla-Denizli Çevre Düzeni Planına göre tarım arazisi olarak değerlendirilmektedir. Satışa çıkarılan taşınmazın değeri, m2 başına 180 TL olarak belirlenmiş ve toplam değeri 2.191.446 TL olarak hesaplanmıştır.
Artırma bilgileri
Taşınmazın satışa sunulacağı ilk artırma, 2 Ocak 2026 tarihinde 10:40’ta başlayacak ve 9 Ocak 2026 tarihinde 10:40’ta sona erecek. Satışın yapılacağı ikinci artırma ise 30 Ocak 2026 tarihinde başlayacak ve 6 Şubat 2026 tarihinde tamamlanacaktır.
Tapu kaydındaki şerhler
Taşınmaz üzerinde 3083 Sayılı Tarım Reformu Kanununa göre ilan edilmiş bir şerh bulunmaktadır. Ayrıca, taşınmazın tapu kaydında, intifa hakkı şerhi bulunmakta olup, intifa hakkının sahibinin vefat ettiği ve mirasçılara devrinin mümkün olmadığı belirtilmiştir. Ancak, intifa hakkının terkin edilmesi durumunda, taşınmaz üzerindeki şerh kaldırılabilecektir.




