Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda Ramazan Bayramı öncesi tatlı siparişleri alındı. Haftaya Salı günü siparişler tezgaha gelecek.

Salı Pazarı’nda tatlı satışı yapan Nazan Akgün, bayram hazırlıklarının hız kazandığını belirterek baba mesleğini sürdürdüklerini söyledi. Akgün, “Babam yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyor. Biz de el açması, cevizli tatlılar hazırlıyoruz. Sipraişlerimizi almaya başladık. Bayram hazırlıklarımız son hız devam ediyor. İmalathanemizde çalışmalar sürüyor” dedi.

Aydın’da Mart ayında yaz havası
Aydın’da Mart ayında yaz havası
İçeriği Görüntüle

Tezgâhlarında birçok çeşit tatlı bulunduğunu ifade eden Akgün, “Şöbiyet, baklava, bülbül yuvası, dürüm, sarma, kalburabastı, kadayıf, saraylı ve sarayburma gibi birçok tatlı çeşidimiz var. Tüm tatlılarımızı 250 liradan satıyoruz ve herkese uygun fiyat sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

"2 TEPSİ ALAN BU SENE 1 TEPSİ ALIYOR"

Siparişlerin geçen yıla göre benzer seviyede olduğunu ancak vatandaşların daha temkinli davrandığını belirten Akgün, “Geçen yıl iki kilo alan bu sene bir kilo alıyor. İki tepsi sipariş verenler bir tepsi almayı tercih ediyor. Her Ramazan Bayramı öncesi böyle bir hareketlilik oluyor” ifadelerini kullandı.

Çine baklavası da yaptıklarını belirten Akgün, “Kesinlikle glikoz kullanmıyoruz. Doğal ve el açması tatlılar hazırlıyoruz. Üstü çıtır, içi yumuşaktır ve boğaz yakmaz. Çine’de imalathanemiz var. Dükkanlara toptan tatlı veriyoruz, pazarlarda da perakende satış yapıyoruz” dedi.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA