Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda, turizm sezonun başlamasına sayılı günler kala çekilen görüntüler, her yıl binlerce turisti ağırlayan ilçeye yakışmadı.
Kuşadası’nın en yoğun yaya güzergâhlarından biri olan Güzelçamlı Mahallesi sahilinde altyapıda meydana gelen hasarlar endişe yaratıyor. Bölge sakinleri, sahil şeridi boyunca hem yayalar hem de araçlar için risk oluşturan göçüklerin acilen giderilmesini istiyor.

Whatsapp Image 2026 04 14 At 16.37.51

KUTO’da yiyecek-içecek sektörüne eğitim
KUTO’da yiyecek-içecek sektörüne eğitim
İçeriği Görüntüle

DSİ ÇALIŞMASINDA ÇÖKTÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

İddiaya göre, geçtiğimiz aylarda etkili olan sağanak yağışların ardından kanalda oluşan tıkanıklığı açmak için Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri bölgede çalışma başlattı. Çalışmalar sırasında, Ünal Özgedek Caddesi üzerinden sahile ulaşan kanalın üzerindeki köprüde göçük meydana geldi. Köprü çevresi güvenlik şeridiyle kapatıldı ancak kalıcı bir onarım yapılmadığı öne sürüldü.

Whatsapp Image 2026 04 14 At 16.37.52 (1)

“3 AYDIR ONARILMADI”

Mahalle halkı, çökmenin üzerinden yaklaşık üç ay geçtiğini belirterek, “DSİ vinci ve kamyonlar çalışma yaparken yol ve köprü büyük hasar aldı. Araç sürücüleri ve yayalar köprüden geçmeye korkuyor. Faciaya davetiye çıkartıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Whatsapp Image 2026 04 14 At 16.37.52


Tehlike yalnızca köprüyle sınırlı değil. Sahil boyunca yayaların yoğun kullandığı kaldırımlarda da yer yer göçükler oluştuğu, özellikle akşam saatlerinde görüşün azalmasıyla riskin arttığı ifade ediliyor. Vatandaşlar, sezon açılmadan önce bu alanlarda kapsamlı bir onarım yapılmasını talep ediyor.

Whatsapp Image 2026 04 14 At 16.37.54

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA