Aydın Süper Amatör Lig ekiplerinden Aydınspor Kulübü’ne maddi kaynak sağlamak amacıyla taraftarlar tarafından düzenlenen Dayanışma Gecesi, beklenen ilgiyi görmedi. 23 Eylül’den bu yana duyuruları yapılan ve çeşitli ziyaretlerle bilet satışı gerçekleştirilen gece, katılımın düşük kalması nedeniyle erken sona erdi.

Aydınlı Elifnaz Türkiye şampiyonu oldu
Aydınlı Elifnaz Türkiye şampiyonu oldu
İçeriği Görüntüle

AMATÖR FUTBOL PAYDAŞLARI GECEYE KATILMADI

Taraftarlar tarafından Aydınspor için büyük beklentilerle organize edilen gece, dün saat 19.00’da başladı. Ancak salondaki katılımcıların organizasyonun ilerleyen dakikalarında tek tek ayrılmasıyla program saat 21.30 sıralarında sona erdi.

Her fırsatta amatör futbolun ve amatör spor kulüplerinin önemine vurgu yapan amatör futbolun paydaşları, Aydınspor Kulübü’nün dayanışma gecesinde yer almadı.

Geceye Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Aydın Şubesi gibi amatör futbolun önemli paydaşlarından katılım olmaması dikkat çekti.

Siyaset ve bürokrasi cephesinden de beklenen katılım gerçekleşmezken, geceye Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, İş insanı Hayrettin Dincil ile birlikte Yeni Parti, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Anavatan Partisi'nin bazı yöneticileri, Sakatlar Derneği ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin bazı yöneticileri katıldı.

BEKLENTİNİN ALTINDA GELİR ELDE EDİLDİ

Aydınspor’a maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen gecede elde edilen gelirin de beklentilerin oldukça altında kaldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre gecede yaklaşık 120-160 bin TL civarında bir gelir elde edildi.

Edinilen bilgilere göre gecede Hayri Usta 66 bin TL, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin 10 bin TL, Yeni Parti Efeler İlçe Başkanı Kaan Erçetin 10 bin TL, MHP Efeler İlçe Başkanı Mesut Gümüş 10 bin TL ve Ovaeymirspor’un eski başkanı Müjdat Güzel 20 bin TL destek verdi.

Anavatan Partisi Aydın İl Başkanı Nail Kaplı ise 5 bin TL maddi destekte bulunurken, ayrıca Aydınspor’a forma sponsoru bulacağı yönünde söz verdi.

Bazı yöneticilerin de 3 bin TL ve 5 bin TL arasında değişen miktarlarda katkı sağladığı öğrenildi.

Ahdınspor Geesi Destek Görmedi

MORALLER BOZULDU

Gecenin beklenen ilgiyi görmemesi, Aydınspor’un şehirdeki mevcut durumunu bir kez daha gündeme getirirken, gecede bulunan teknik heyet ve futbolcuların da organizasyonun ardından moralinin bozulduğu öğrenildi.

Muhabir: KAMİL KAZANKAYA