New York New Jersey Stadyumu'nda oynanacak kupa mücadelesi dev bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Karşılaşmanın devre arasında Super Bowl formatını andıran on bir dakikalık bir konser planlanıyor. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu kuralları futbolcular için dinlenme süresini on beş dakika ile sınırlandırıyor. Geniş çaplı müzik programı stadyumdaki bu katı kuralı zorluyor.
MASADAKİ SEÇENEKLER SÜREYİ AŞIYOR
FIFA yetkilileri devre arasının yaklaşık yirmi dakika süreceğini tahmin ediyor. Kurum içinde değerlendirilen seçeneklerden biri futbolculara önce standart on beş dakikalık arayı kullandırmayı içeriyor.
Hemen ardından planlanan on bir dakikalık gösteri başlayacak.
Bu kurgunun onaylanması durumunda takımların sahaya dönüş süresi çok daha ileriye taşınacak.
YILDIZLAR KADROSUNA YENİ İSİMLER EKLENDİ
Stadyumdaki dev organizasyon müzik dünyasının ünlü isimlerini bir araya getiriyor. Sahne programında Madonna ve Shakira'nın yanı sıra Güney Koreli müzik grubu BTS yer alıyor. Finalden hemen önce gösteri ekibine Justin Bieber da katıldı.
Burna Boy ile Gustavo Dudamel geceye şarkılarıyla eşlik edecek. Müzik şovunda Coldplay'in desteklediği PS22 Chorus korosu da yeteneklerini sergileyecek.
GEÇEN YILKİ FİNALDE BENZER BİR ŞOV DENENDİ
Futbol dünyası uzayan devre arası konseptine yabancı değil. Kurum geçen yıl yine New Jersey'de düzenlenen Kulüpler Dünya Kupası finalinde benzer bir müzik olayını hayata geçirdi.
O gece Coldplay, J Balvin ve Doja Cat gibi isimlerin katıldığı program sebebiyle iki yarı arasındaki boşluk tam yirmi dört dakika sürdü.





