Aydın’ın Germencik ilçesinde yer alan Magnesia Antik Kenti, 11 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirilen “Artemis’in Kenti Magnesia’nın Çağdaş Sanatla Buluşması” etkinliğiyle tarih ve sanatı bir araya getirdi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik, antik kentin büyüleyici atmosferinde bilim, sanat ve müziğin iç içe geçtiği bir programa ev sahipliği yaptı.
Tarihle sanatın buluştuğu büyülü gece
Organizasyon, Magnesia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Görkem Kökdemir’in ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinliğe, Müdür Yardımcısı Harun Reşit Akdemir de katılarak destek verdi.
Katılımcılar, Artemis’in kadim kentinde düzenlenen etkinlikte hem çağdaş sanat eserlerini hem de caz müziğin büyüleyici performanslarını deneyimledi.
Kültür mirasında sanatın sesi
Etkinlik boyunca antik taşlar, tarih boyunca taşıdıkları hikâyelere çağdaş sanatın dokunuşunu ekledi. Gecede geçmiş ile gelecek, sanat ile tarih unutulmaz bir atmosferde buluştu.
Aydın’da kültür ve sanat, mirasın kalbinde atmaya devam ediyor.





