Nazilli Devlet Hastanesi’nde Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Hasan Küçüköner’in, hastanedeki bazı fiziki eksiklikler nedeniyle 2025 yılında feshedilen yöneticilik sözleşmesi yargıdan döndü.

Nazilli'de Sıradışı Kaza: Üzerine Saman Balyası Düşen Yaya Yaralandı
Nazilli'de Sıradışı Kaza: Üzerine Saman Balyası Düşen Yaya Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Aydın 2. İdare Mahkemesi, görevden alma işlemine dayanak gösterilen soruşturmanın eksik incelemeye dayandığını ve eksikliklerin doğrudan Küçüköner’in ihmali sonucu oluştuğunu ortaya koyan somut delil bulunmadığını belirterek işlemi iptal etti.

Mahkeme kararında, teknik personel yetersizliği nedeniyle yapılan mühendis taleplerinin karşılanmadığına ve hastanedeki sorunların giderilmesi için daha önce yapılan başvuruların yeterince araştırılmadığına dikkat çekildi.

HAKLARINI FAİZİYLE ALACAK

Kararla birlikte Hasan Küçüköner’in görevden alınması nedeniyle mahrum kaldığı tüm mali ve özlük haklarının, 6 Kasım 2025 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine hükmedildi. Ayrıca mahkeme, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün hazırladığı soruşturma raporunun tek başına idari işlem niteliği taşımadığı gerekçesiyle bu bölüme ilişkin davayı incelemeksizin reddetti.

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR