Hayvancılık genel olarak Ege ve Marmara bölgesinde yapılıyor.

Hayvansal üretim ya da yaygın adı ile hayvancılık; ürünleri ve güçleri ile insanlara yararlı evcil hayvanların bakımı, beslenmesi, üretimi ve yetiştirilmesini kapsayan tarım koludur.

Hayvansal üretim, hayvansal üretime yönelik temel bilimler, hayvan yetiştirme, hayvan besleme, hayvan ıslahı, hayvancılıkta mekanizasyon, ekonomi ve istatistik, biyoteknoloji, hayvansal ürünler ve işleme teknolojisi, pazarlama gibi konuları kapsar.

Türkiye’de hayvancılığın durumu
Türkiye hayvansal ürünlerin varlığı ve çeşitliliği bakımından önemli bir potansiyele sahip. Ülkemizin coğrafi yapısı, küçük ve büyükbaş hayvancılığın birçok bölgede yapılabildiğini göstermektedir.

Ülkemizin geniş bozkırlarında daha çok koyun, keçi gibi küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Yaz sıcağından daha az etkilenen, geniş otlakların olduğu Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde ise büyükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığını görüyoruz.

Kümes hayvanı yetiştiriciliği ise daha çok İstanbul, Ankara ve bu illere yakın çevre illerde yaygın olarak yapılmaktadır.

Büyükbaş Hayvancılık En Çok Hangi Bölgelerde Yapılır? 
Marmara ve Ege Bölgesi, ahır hayvancılığının en çok yapıldığı iki bölgedir. Mera hayvancılığı ise İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygındır. Türkiye'de en fazla sığırın yetiştirildiği şehir Konya'dır. Konya'da 600 binden fazla sığır beslenmektedir.
***
Türkiye'de hayvancılığın önü açılmalı ve destek olunmalıdır.

Ardı ardına gelen zamlar hayvancılık yapan insanların bu işi bırakmasına yol açıyor ne yazık ki.

Umarım bir gün bu sorunlara bir çözüm bulunur ve bu meslek literatürden silinmez.

Sağlıkla kalın...