ÖRKOOP'tan şoke eden haber
ÖRKOOP'tan şoke eden haber
İçeriği Görüntüle

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 131. Dönem DHY Genel Kurası sonucunda, Aydın genelinde tahsis edilen 8 uzman hekim kadrosundan 4’ü Nazilli Devlet Hastanesi için ayrıldı. Böylece hastanenin uzman hekim kadrosuna dört yeni branşta takviye yapılmasının önü açıldı.

Nazilli Devlet Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırması beklenen yeni kadrolar, ilçede ihtiyaç duyulan dört önemli branşı kapsıyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji branşlarına birer uzman hekim atandı. Toplam dört uzman hekim kadrosuyla birlikte, Nazilli’deki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve hastaların çevre illere sevk ihtiyacının azaltılması hedefleniyor.

SAĞLIK ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

Yeni kadroların ilçeye kazandırılmasında sağlanan destekler dolayısıyla Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu başta olmak üzere TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul ve Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sermed Aygören’e teşekkür edildi.

Nazilli Devlet Hastanesi’ne tahsis edilen dört yeni uzman hekim kadrosunun, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırması ve bölgedeki sağlık kapasitesini artırması bekleniyor. Yeni kadroların Nazilli’ye ve sağlık camiasına hayırlı olması temenni edildi.

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR