Ne zaman Denizli’de bulunan kızımı , damadımı ve iki torunumu ziyarete gitsem yeni yapılan çok güzel yerleri görmek, tanımak zevkini yaşarım. Bundan önceki ziyaretlerimde de Laodikeia’yı (Laodikya) ziyaret etmiş gazetede anlatmıştım. M.Ö. 300 yıllarından M.S. 7. Yüzyıla kadar yaşayan bu antik kentin kazıları devam ettikçe Efes antik kentine rakip olabileceğini yazmıştım. Bu gidişimde gördüğüm kadarıyla kazı devam ediyor.Denizli teleferiği görünce de Denizli’yi kıskanmıştım. Çünkü bizim Paşayaylası güzellik ve çam ağaçları bakımından daha zengin olduğu halde virane halindeydi. Oysa bu teleferik ve çevresindeki tesisler çok güzel ve çok çok hizmetler üretiyordu ve de çok bakımlıydı.

***

Hele son seyahatimde Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin Başkarcı Ornaz Vadisi’ndeki yeni yapılmış parkını gezince Aydın ile Denizli’nin kıyaslanamayacağına karar vermiştim. Bu yılın ilk ziyaretimde ‘’Yeni bir yer var mı? ‘’ dediğimde ‘’Evet var’’ hemen hazırlan gidiyoruz dediler. Şehrin bitişiği Pamukkale Üniversitesi’nin arkasındaki dağ. Çok beğendiğim Çamlık Piknik Ormanı’nın bitişiği sayılacak kadar yakın bir tesis…

O dağı nasıl yarmışlar, o yekpare kaya olan dağı nasıl düzeltmişler, nasıl güzel bir piknik yeri yapmışlar. Kesilen , oyulan kayaların bir çoğunu yol yapımında, setlerin yapımında ustaca kullanmışlar. Yol geniş 900 – 1000 rakımlı tepeye doğru hiç zorlanmadan rahatça seyahat ediyorsunuz. Yol üzerinde üç ayrı oturma, dinlenme yerleri, tuvaletler, çeşmeler, alışveriş yerleri, lokantalar, çocukların oynayacağı oyuncaklar, salıncaklar. Denizli şehrini ve ovasını seyrettikleri yerleri öyle ustaca işlenmiş ki gıpta etmemek, bizde niye bunlar yok dememek mümkün değil.

***

Pınarbaşımızı, Paşayaylamızı düşündüm. Bu çalışmalar bizde de yapılmış olsa inanın daha az masrafla daha güzelini, daha zenginini yapabiliriz diye düşünüyorum. 1100 – 1200 irtifaya ulaştığınızda da yağan karların vereceği zevki tahmin edemezsiniz. Bu güzel ve çok amaçlı çok göz alıcı tesisleri görmekten zevk aldım ve sevindim. Yapılan çalışmalar için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı taktir ettim. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanlarının yapabileceği bu güzel işler için Avni Örki’yi bir daha taktir ettim. Bravo Denizli’ye birlik ve beraberliğe, dayanışma ve yardımlaşmaya diyorum. Şelale, idari binalar, güvenlik, çadır platformu, oyun alanları, kümesler, 2000 yıllık Türk tarihini sembolize eden kronolojik sıralamaya göre 816 metrelik Turan Yolu ve semboller, simgeler ile yolun sağını ve solunu seyrederek tarihi izliyorsunuz. Turan Yolu’ndaki bu yürüyüşümüzle Gaznelileri, Karahanlıları, Büyük Selçuklu Devletini, Harzemşahları, Babür İmparatorluğu’nu, Büyük Timur Devleti’ni, Osmanlı İmparatorluğu’nu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu izliyorsunuz. Buradaki gezimi tamamlayınca hemen yakınındaki Çamlık Şehir Ormanı’na geçerek bu yıl yapılan çalışmalarla neler ilave ettiklerine baktım.

•20 branşta yüz binlerce kişiye spor kursu

•16 adet köprülü kavşak

•12 adet kapalı Pazar yeri

•Yeni bir hayvanat bahçesi

•185 adet spor sahası

•14 yaya üst geçidi.

•Modern bir otobüs terminali

•2100 km asfalt yol

•Sağlıklı yaşam ve kondüsyon parkı

•706 adet çocuk oyun parkı

•14 bin vatandaşa evde bakım ve sağlık hizmeti

•Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyenin desteklediği mikro kredi ofisi ile girişimci 705 kadına 2 milyon 720 bin lira desteği vererek bu girişimci hanımların başarılı olmalarını, güçlenmelerini desteklemiş. Onların üreten ve pazarlayan, ülkesine döviz getiren birer iş insanı olmalarını sağlamış.

•Ege’nin incisi Denizli Kayak Merkezi

Daha birçoğunu yazamadığım hizmetler için belediye başkanlarını, görevlilerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.